COLLA OBERTA A TOTHOM!!!!
si us interessa rebre les activitats que organitzem, envieu-me un email

SORTIDA AL PARC DEL CASTELL DE L'ORENETA AMB NENS - diumenge 8 de febrer


Anirem al Parc del Castell de l'Oreneta a pasar el dia amb els nens.
Quedarem a l'entrada del carrer Blada, tocant al Col.legi Costa i Llobera (es planer i fàcil per anar amb cotxets). A les 10.30 del matí, veure transport públic, o amb cotxe per la sortida núm. 9 de la ronda de dalt.
És un parc molt gran , amb diverses arees de jocs infantils, circuit de tren en miniatura (1.20€), i circuit de ponis i cavalls.
Estarem tot el dia, m'han dit que el bar ofereix uns pollastres rostits molt bons.
També hi ha una altra entrada al parc pel carrer Montevideo, és una pujada directament per la muntanya, molt bonic. Depenent dels qui ens apuntem entrarem per una o altra banda, veure transport públic
Estarem al cas del temps metereològic.
Durant el passeig trobarem una font d'aigua potable amb quatre brocs, antigues feixes de conreu, un mirador, zones de jocs infantils, les ruïnes del castell de l'oreneta. El circuit del trenet és de 1 km i circular, passa per túnels i ponts, els petits vagons són arrossegats per màquines de vapor. A sota una pineda hi ha les quadres amb els ponis. Es també un bon lloc per conèixer alguns dels arbres i plantes del sotabosc del mediterrani.
Una mica d'història. El castell de l'Oreneta va ser cremat i destruït en la guerra civil. Avui en mig del bosc en trobem moltes restes, com la font, els miradors, els murs, parets de glorietes, refugis i una era. L'any 1985 s'hi va obrir el circuit de tren en miniatura mogut per màquines de vapor, l'entitat Centre d'Estudis - Modelisme a Vapor - Barcelona Sabadell vetlla pel seu funcionament.
El parc és a la serra de Collserola, hi predomina la vegetació espontània, alzines, roures i pins que cobreixen un dens sotabosc i altres espècies plantades al llarg del temps com eucaliptus, xiprers, mimoses, lledoners, així com restes d'antigues feixes de conreus amb tarongers. pomeres, ametllers, cirerers, oliveres, garrofers, figues de moro i atzavares. També es destaquen més de quatre-centes espècies arbustives, com la ginesta, el marfull, el romaní o el boix. Amb aquesta densitats d'arbres i arbustos els ocells són abundants.
Aquí teniu un video del trenet

4 comentaris:

Anna S. ha dit...

Ostres, la llàstima és que no hi som, perqué si no fòra així, ens hi apuntaríem. Et seguirem visitant!

Jordi ha dit...

Estarem al cas per a un altre día!

Unknown ha dit...

Si fa bon dia m'hi apunto!

Mauri

Maribel des de Girona ha dit...

Nosaltres no podrem venir, però ens apuntem en una propera ocasió, segur!

Per cert, que sembla que aquest trenet del Parc de l'Oreneta va ser el primer circuit fix d'aquestes caràcterístiques d'Espanya!

Nosaltres no hi hem estat, però sí en un circuit semblant, al Parc de Can Mercader de Cornellà de Llobregat. Val la pena, i el parc també és maco, us ho recomano.

En aquesta adreça hi ha informació sobre els dos trenets i d'altres de semblants.
http://www.cimaf.es/parques_listado.htm

Fins a la propera...

Maribel des de Girona